Informasjon om Klunderud Natur og Kulturreiser

utsyn_over_viscri.jpg

Utsyn over Viscri, Transylvania i Romania, mai 2011. Foto: Thor Østbye

Målsetting

Klunderud Natur og Kultur – KNoK – arbeider for å tilby reiser for mindre grupper med følgende målsettinger for turene:

  1. Besøke områder med unike kvaliteter, før det er for seint og mens disse kvalitetene ennå er levende
  2. Besøke reisemål som beskrevet i punkt 1, for aktivt å støtte aktiviteter knytta til kulturlandskap, mennesker, reiseliv og biologisk mangfold i disse områdene.
  3. Reisene vil så langt det er mulig legges opp i samarbeid med lokale ressurspersoner eller organisasjoner, eller med en annen reiseleder i tillegg, som er kjent i området.

Arrangør(er)

Per Øystein har tilbudt reiser til ulike reisemål gjennom jobben som fylkessekretær i Naturvernforbundet i Buskerud. Dette tilbudet vil fortsette. I tillegg vil reiser også tilbys gjennom Klunderud Natur og Kultur.

Reisefilosofi

Fra et intervju i Drammens Tidende 29.10.05 sakses bl.a. følgende;

Jens A. Riisnæs ønsker å sende folk ut på moderne dannelsesreiser. Reise og ferie er nemlig to forskjellige ting. Å reise er hardt arbeid drevet av nysgjerrighet og forøvrig verre enn som så, hevder han med styrke. ”-Travel (reise) på engelsk kommer av travail (arbeid) på fransk. Helt i bunnen ligger det latinske tripalum som er en fork, arbeidsredskapet smådjevlene bruker til å torturere folk. Den moderne dannelsesreisen kan med andre ord inneholde et visst ubehag, men å reise er bra for å forstå verden og bli kjent med seg selv. Reising er å samle erfaringer og bruke intellekt og sanser, ikke minst i møte med enkeltindividene som er representanter for land og kultur.”

Gjennomførte reiser t.o.m. 2017

Reisevilkår Knok

Recent changes RSS feed Creative Commons License Donate Minima Template by Wikidesign Driven by DokuWiki