Extremadura – Spania, 6. mai – 15. mai 2018. 9 netter.

Extremadura er et klassisk reisemål for KNoK, og reiseleder føler nærmest dette som sitt annet hjemland. Spania er på topp i Europa for å se på rovfugl og fugl knytta til steppene. Og innad i Spania er det regionen Extremadura som henger høyest blant besøkende ornitologer. Turen er lagt såpass seint på våren at det skal være god mulighet til å få med seg enghauker, rødfalker, blåråker, bietere med flere på hekkeplass. Vi får også med en rekke av karakterartene, som gåsegribb, munkegribb, åtselgribb, dvergørn, slangeørn og en rekke sangere. Gode muligheter også for amfibier og krypdyr. Besøk bl.a. til nasjonalparken Monfragüe (der vi bor i sjarmerende Villarreal 3 netter), steppeområder, landsbyene Trujillo (3 netter), Robledillo de Gata (3 netter) og flere andre mindre steder. Ei reise med hovedvekt på ornitologi – der rovfugl og steppens fugler vil ha en viktig plass -, og med besøk til noe av det vakreste Spania har å by på mht. kulturlandskap. Tid også for vandringer og ettertenksomhet i landskapet. Overnatting flere netter på samme sted gir muligheter for individuelle program under dagene. God tid til, og flotte motiver for fotografering. Turen vil involvere lokale ressurspersoner. Vi tar også et dypdykk i Extremaduras gastronomi. Mer info og tidligere reiserapporter fra området finnes under Extremadura på hjemmesiden. Reiseleder snakker spansk. 12 – 16 deltakere. Antyda pris er 16 500 kr. Inkluderer flybillett t/r Madrid (direkte), transport i 2 ni-setere, overnatting i dobbeltrom, middag (med drikke) og frokost alle dager, lunsj noen dager, guidinger m.m. Program kommer. Eget tilbud for ungdom/student på forespørsel.

Tilbud om fortur, 2. – 6.mai med Segovia og Sepúlveda. Be om info og pris.

I tillegg til programmet fra Extremadura legges det i forkant opp til besøk til den særs attraktive byen Segovia (første natt – direkte fra Madrid), samt 3 netter i Sepúlveda. Begge steder utforsker vi fuglelivet, landskapet og gastronomien(!). I området rundt Sepúlveda vil det bl.a. være nattlerke som gjelder! Også fine muligheter for vandringer. Etter turen alternativt hjemreise, eller eget privat opplegg. Se rapport under fra tur til området i 2015.

Tur til Extremadura & Castilla y Leon, 29. april – 10. mai 2015

KnoK gjennomførte nok ei reise til Extremadura, i tidsrommet 29. april til 10. mai 2015. De 3 siste dagene var viet besøk til Castillo y Leon, med Segovia og Sepúlveda som målområder. Det var første gang reisen gikk hit. Turen var lagt opp med ornitologi som hovedgeskjeft – Magnus Ullman var ornitologisk guide -, og den gikk et par uker seinere på året enn tidligere reiser med tanke på å få med noen seint ankomne arter. Vi var i flytsonen fra dag én, med 2 adulte iberiaørner langs motorveien utenfor Madrid, til vi fornøyde kunne få med oss «fråtsing» blant lerker nær Ermita de San Frutos utenfor Sepúlveda de siste dagene. Se fullstendig rapport med artsoversikt her.

Her følger noen av turens høydepunkter:

Svartvingeglente Elanus caeruleus 2 norr Monroy 5/5, 1 Castrilla de Sepúlveda 9/5 i herlig flukt og stille over bilen, foto Kjell

Recent changes RSS feed Creative Commons License Donate Minima Template by Wikidesign Driven by DokuWiki